torsdag 5 maj 2011

Inget mätintyg - ingen start


De blir tyvärr ingen start för Clara på söndag. Först fick jag ett OK från överdomaren att starta utan mätintyg eftersom vi är utom tävlan. Men idag ringde de upp och då hade hon kollat med Ridsportförbundet och tyvärr kommit fram till att det trots allt räknades som en riktig start och att vi därmed inte fick vara med:(
Känns lite onödigt att åka till Åby och bekosta dyrt mätintyg i dagsläget, kanske nästa år om man vill satsa på 5 och sedan 6 års-championaten. Nu kommer jag istället att starta henne bland stora hästar, det blir väl en syn att komma på en ponny på 146cm...Huvudsaken är ju att komma ut och miljöträna henne, och det är ju även bra för mig själv att få lite mer tävlingsrutin:) Nackdelen kan väl vara att hon därmed bedöms som en stor häst, vilket kommer ligga oss i fatet gångartsmässigt.

1 kommentar:

  1. Konstigt att man måste ha mätintyg utan tävlan. Du får väl tävla bland stora hästar så att hon får lite rutin fram till championaten. Kanske någon duktig ponnyryttare kan ta över senare.

    SvaraRadera