lördag 25 december 2010

Summering 2010 - mål 2011

Det är nu ett år sedan jag sist summerade och satte upp mina mål för året, Hur har det gått då?

"Mål 2010 Ikaroz: Hålla honom skadefri är väl nummer ett. Öka på träningen ngt, nu har han gått 4 ggr/v ska försöka i mån av tid att gå upp till 5 ggr alternativt ngt längre pass. Fortsätta bygga upp såväl styrka som kondition. Lägga mkt fokus på rakriktning och bibehålla framåtbjudningen. Ha roligt och fortsätta utvecklas tillsammans, fortsätta träna för Pernilla så mkt som möjligt. Starta L:c/L:b-klasser under vår/sommar. Hoppas på L:a debut till hösten om allt flyter på.
Mål 2010 Clara: Inridning under vinter/våren, börja löshoppa, visa henne på 3-års till sommaren. Vila under sommaren, sätta igång igen till hösten. Att få henne grundriden i alla gångarter, kunna rida ut med/utan sällskap blir målsättningen för i år."

Ikaroz: Ja skadefri har han varit förutom nån mindre spark och stengalla. Har varit lite svårt att hinna 5 pass i vecka, men däremot har passen varit längre och han är helt klart mkt starkare idag samt har god grundkondition. Det som inte blivit som planerat: alldeles för lite träningar, delvis pga av att han strulat vid lastning, jobbat mkt på det och tycker att det funkar ok nu. Blev ingen L:a debut, dels pga att jag inte hittade några riktigt lämpliga tävlingar (en del går ju bort bara pga att jag jobbar varannan lördag) men också för att jag inte kände att högergaloppen var riktigt färdig. Största strulet i år har helt klart varit hans foderinpackningar.
Clara: Allt gått som på räls, alla mål uppfyllda:))
Mål 2011 Ikaroz: Fortsätta tandkorrigering och få foderinpackningarna under kontroll. Komma igång med mer regelbunden ridning för tränare, iaf 1-2 ggr i månaden. Fortsätta jobba med att få honom starkare och stadigare ffa i övergångarna. Börja jobba med förvänd galopp som än så länge i princip introducerats. Få ett bättre flyt i skänkelvikningarna (piloten behöver jobba på koordinationen)
Mål 2011 Clara: Hoppa in henne. Rida henne lite mer kontinuerligt. Eventuellt ta ut henne på någon L:C. Matcha henne för kvalitetsbedömning i höst.

4 kommentarer:

  1. Kul att läsa. Clara har ju verkligen visat framfötterna. Ikaroz kommer säkert igen nästa år på tävlingsbanan.

    SvaraRadera
  2. Roligt med såna här inlägg :)kul att jämföra och se framsteg :)

    SvaraRadera
  3. Vad fina de ser ut dina hästar, bra att ha mål, hoppas att du kan hålla hästarna skadefria, det är det svåraste.

    SvaraRadera
  4. Tack Marianne! Ja att hålla dem skadefria är ju prio 1. Där är iaf ponnyn en riktig klippa, inte ens ett litet sår har hon haft sen jag köpte henne aug 2009:)) Tänk om alla hästar var på det viset!

    SvaraRadera