lördag 27 november 2010

Förvänd och byte

Att börja träna byten (annat än enkla) har hittills kännts ganska avlägset, inte minst med tanke på hans svaga högergalopp.
Nåväl, numera är han 100% säker vad det gäller högerfattningarna vilket är superskönt. Förvänd började vi känna på lite i våras, fattar förvänd från "båge" på långsidan, orkar 20 m volt i höger varv, vänster varv har vi bara provat fyrkanten och därmed ett par hörnpasseringar. Vi har mao mkt jobb framför oss här:)
Det jag funder över är väl att åsikterna går isär lite om när man börjar introducerar byten.
Å ena sidan som menar att förvända skall vara helt befäst, å andra sidan som förespråkar en mer parallell inlärning.

http://positiveriding.com/PRS%20files/FlyingChangesSE-Sec.pdf

Ni som har erfarenhet, hur/när har ni gjort? Hur resonerar ni?

1 kommentar:

  1. Verkar vara individuellt för varje häst. Har varit helt olika på alla mina hästar. Har ridit för 3 olika tränare på Disco och alla har sagt olika.... En del hästar byter så lätt av sig själva, då kan man ju börja när de är 4, bara genom att sätta de ur balans. Karimba började vi med då hon var 6. Bytte från förvänd på volten. När hon väl förstått var det inga problem. Disco VILL INTE byta o nu är tränarna överens om att han måste först bli mer "trummig" i galoppen o sitta på bakbenen innan vi börjar på riktigt. Pratade med en duktig dressyrryttare, hennes häst var 9 när hon började. Den går nu höga klasser.
    Lycka till!

    SvaraRadera