fredag 23 oktober 2009

Fölfunderingar

1991 betäckte jag mitt förra sto e Tryffel (Lombard-Cyrano) - Emir med hingsten Napoleon. Det blev en mkt snygg och stor kille på 176 cm som såldes som 6 åring till en dressyrdomare i Norge.

Kan det vara dags igen måntro?

Inspirerad av Annas http://lunaro-h.blogspot.com/ tankar på att betäcka så har även jag börjat fundera i de banorna :-)
Än så länge väldigt lösa funderingar, känner att det beror en del på hur Clara utvecklas ridmässigt under våren. Om jag då tar beslut att behålla henne så är det inte omöjligt att det blir en fölis.
Nåväl, självklart har man kollat ut potentiella kandidater:-) Första tanken var att välja en connemara, en stark kandidat finns i så fall att se på nära håll (Orust)
Poetic Kelly: http://connemaraponny.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=adc76759-3fa0-40fa-b4db-f2fc689c2559

Alternativet är ridponnyhingstar, hittade här flera intressanta, varav favoriten Speyksbosch Dancer http://www.ridponny.net/dancer.html
Men även Speyksbosch Diablo
http://www.ridponny.net/diablo.html

Här finns även filmklipp på dem båda
http://www.ridponny.net/hingstvisning2007.wmv



Vad hade ni valt? Emottager gärna fler förslag :-)

5 kommentarer:

  1. hallå cizzi. tycker bäst om diablo, men vilken kan passa bäst te märra! va hette tjiis föl, va de fondue?

    SvaraRadera
  2. he, he, nä han hette Cheddar :-)
    Frågan är ju som sagt vilken som passar bäst, jag får väl bland annat se lite hur stor "märra" blir, övervuxna connemaror finns det ju iofs en marknad för, men en ridponny på 150 cm känns inte lika kul...

    SvaraRadera
  3. En favorit är ridponnyhingsten Verdi rp 144, lite i största laget kanske... Eller kanske Veronas Gerswin RP 136 som är lite mindre. Men det finns ju massor att välja mellan..... /JM

    SvaraRadera
  4. Oj hjälp, jag trodde det där var en modellhäst i plast först.. haha.. HUR vacker som helst... puh.. i övrigt har jag ingen koll på det där med avel så jag hoppar över rekommendationerna.. (förutom att den där på bilden var väldigt snygg) =)

    SvaraRadera
  5. Gillade oxå Verdi, men som sagt, storleken känns lite risky, sedan har han fått lite kritik för dålig bakbensaktion, vilket jag tycker att även Clara har.
    Gerswin verkar ju inte dum....Svårt detta här, men jag har ju iaf gott om tid och fundera:-)

    SvaraRadera