torsdag 15 april 2010

Provlastning

Äntligen klart med projekt "förlänga transport"! Provlastade i kväll och stängde själv bommen bakom, gick superbra :-)) Nu gör jag såhär några dagar och sedan blir steg två att köra en kort bit, sedan håller jag tummarna att han inte får för sig att vägra gå på gången efter...har sällan skådat en så envis häst. Jag SKA ha en lättlastad häst, skam den som ger sig!!
Började rida idag efter att han varit ledig en vecka, först en tur ut och sedan 20 min på banan. Red igenom LB:0 programmet vilket gick hyggligt, lite seg i traven dock. Jobbade sedan med lite galoppfattningar och där kändes han riktigt fin i båda varven, speciellt i vänster där han kändes väldigt självbärig. Högergaloppen kommer sig, ffa märker jag att han orkar göra bättre fattningar där nu, och därmed blir ju även den efterföljande galoppen också bättre.
Hovis var här och fixade nya skor, Clara stod över verkningen förra omgången och jag har däremellan raspat fötterna själv, idag skulle då arbetet inspekteras av Hovis. Vi fick godkänt och han tyckte att hon såg jättebra ut, ska fortsätta justera lite på utsidan vänster fram bara :-)

Var med vänner och kollade på en supersnygg ponny för några dagar sedan, såg ut som en liten PRE nästan, dock var det mkt jobb att göra på den. Framförallt var den väldigt spänd i ridningen vilket gjorde att ytterligare provridningstillfällen kändes som ett måste för att kunna bedöma den på ett rättvist sätt. Nåväl, ny provridning bokades in men nu blev det avbokat igen då det visade sig att den blivit såld...
Inte lätt att hitta ponnyn/hästen med DET, har ni några tips så hör av er, D-ponny eller liten häst med trevliga rörelser lämplig för dressyr till ambitiös junior.

4 kommentarer:

  1. Härligt att det gick bra med transporten!
    Nej, inte lätt att hitta bra ponny/häst tyvärr.

    SvaraRadera
  2. Transporten såg fin ut!
    Va? Var den såld? Men ÅH så tröttsamt!

    SvaraRadera
  3. Det e sannerligen inte lätt att hitta en bra häst/ponny.....Mamma har äntligen efter ett 1/2 års letande hittat en bra häst till rätt satt pris(för det har dom ju inte alltid heller)!Är väldigt imponerad över ditt transport-projekt som du har haft;))

    SvaraRadera
  4. MMCS: vad roligt att hon till slut hittat en häst! Rätt pris är ju nog så viktigt, jag har haft ute en sökeannons och fått flera svar...på hästar mellan 125.000-300.000 (!)

    SvaraRadera