måndag 3 december 2012

När vattnet fryser i hagen...

Hur löser ni det?
Thermobar hade såklart vart en lyx men det tillåter inte plånboken. Att låta hästarna gå utan vatten hela dagen är verkligen inget alternativ så problemet måste lösas.
Eftersom jag släpper ut själv varje dag så är det ju inget problem att fylla upp med nytt vatten, men blir det för kallt så kommer det ju hinna frysa innan de går in (mellan 16-18.30, beroende på jobb/väder) I den ena hagen finns en bäck som håller sig rinnande trots många minus, just nu kan dock ingen av hästarna gå där pga  att Ikaroz måste gå i en väldigt "slät" hage eftersom det sliter väldigt på hovbandagen att gå på knölig frusen lera.
Fick i alla fall en idé om att använda mig av kylboxar:) Första testet utförs idag. 1 st kylbox står på ett par lager liggunderlag (frigolit hade vart bättre men tog det som fanns hemma) i en tunna. Packat halm som isolering mellan boxen och tunnan. I med vatten i boxen, varav 3 liter kokhett. En bit liggunderlag flyter uppepå vattnet. OM det funkar någorlunda är tanken att jag på morgonen fyller upp och sedan stänger locket, sedan får den som lunchfodrar helt enkelt ta av locket, och så hoppas jag att vattnet hållit sig såpass varmt att det inte hinner frysa fram till insläpp. Det går ju självklart att isolera egna behållare men en kylbox kändes väldigt smidig att utgå från, eftersom den har viss isolering samt ett låsbart lock. Återkommer med resultat.... :)

2 kommentarer:

  1. Du är så uppfinningsrik Cissi :) Gärna lite bilder oxkså så man ser hur det ser ut.

    SvaraRadera
  2. Här finns ett alternativ;
    http://www.hippson.se/bildspel/sa-bygger-du-ett-frostsakert-vattenkar.htm

    Vi ska testa det hos oss :)

    SvaraRadera