torsdag 15 september 2011

Positivt besök:)

För ett halvår sedan såg det ju riktigt mörkt ut efter sista Åbybesöket. Därefter har han slipkorrigerats/rensats ytterligare 1 gång, samt enbart rensats i munnen 4 ggr. Idag var det då dags att åka till Lundens Djurhälsa mellan Varberg o Falkenberg. Åkte såpass långt eftersom veterinären Ylva där är en av de bästa just på tänder.
Enligt henne är inte den största tandköttsfickan så djup som man tidigare bedömt, överlag tyckte hon INTE att det så så illa ut som hon befarat (hade fått journal o plåtar från tidigare besök på Åby) Hon tyckte till och med att jag skulle våga ha som målsättning att hästen faktiskt skulle kunna bli helt bra!! Det är ju mer än vad jag någonsin vågat hoppas på:))
Nu har han ju iofs haft bästa möjliga förutsättningar under sommaren (gräs+pellets) så självklart blir det tuffare att klara vintern, men nu har vi iaf ett ganska bra utgångsläge att fortsätta jobba från. Kändes iaf jätteskönt, och jag blev verkligen peppad att fortsätta kämpa på!
Nu blir det fortsatt gräs+luzernpellets september ut, ny rensning omtre veckor. Sedan fortsätta undvika hö så mkt det går (i så fall blöta det) halm var tydligen ok att äta. Kolla vidare på olika pelletsalternativ, blir nog en andel hösilage oxå, ja vi får se hur det går att pussla ihop på bästa sätt...

4 kommentarer:

  1. Kul att höra!
    När vi köpte vår fd ponny åt den Horsehage, det var påsar med ganska blött gräs/hö. Det kanske inte finns längre...

    SvaraRadera
  2. Jo Horshage finns fortfarande, men vad jag vet är det väl egentligen ingen skillnad på det jämfört med hösilage? mvh Cissi

    SvaraRadera
  3. Gott att höra att han är på bättringsvägen :) Kämpa vidare Cissi!

    SvaraRadera
  4. Det hon fick var mycket våtare, men det är väl olika kanske.

    SvaraRadera