lördag 19 februari 2011

Planer för våren




Nu kommer Clara att ridas 3 ggr i veckan och Ikaroz 5 ggr i veckan. Nya ridhjälpen Anna B kommer att rida Ikaroz 1 gång i veckan och tanken är att hon även kommer att hjälpa mig med inhoppning av Clara till våren. Men först och främst måste hon komma igång och få upp kondisen lite, Clara alltså:)
Idag red vi ihop, först ut en liten tur och sedan på ridbanan en stund. Clara skötte sig fint, skulle dock behva jobbas på ett bättre underlag då det här hårda lite hala inderlaget inte direkt underlättar. Hon har inte takten i sig på samma sätt som Ikaroz utan behöver ramas in och understödjas hela tiden. Å andra sidan är det såååå mkt lättare att rama in och rida ihop en ponny, än om man jämför med en stor vinglig unghäst som har så mkt mer kropp att hålla ordning på. Längtar verkligen till våren och mjukt fint underlag nu!!
Anna B och Ikaroz såg ut att trivas fint ihop, roligt att stå vid sidan av och se sin häst också! Noterar att trots både brodd/snösulor är han inte lika rörlig som "vanligt". Blir lite mer försiktig i gången, vilket är full förståligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar