onsdag 22 september 2010

Tillbaka på ruta ett?

Skrittat Ikaroz för hand vilket var lättare sagt än gjort, han var minst sagt energisk:) Igår fick han nya skor och Hovis visade att det fanns en liten blödning i tån på höger fram, det är ju det benet som spökat, och också den hoven som han förra perioden hade tappsko med fläckt hov som resultat, vilket i sin tur resulterade i att han fick skos lite för tight. Nåväl, efter att han fått nya pjucks gick vi bort till ridbanan då jag kände att han kunde behöva få rasta sig lite, han var liksom lite väl på tårna när han skrittades dagen innan.
Tyvärr såg han lite knackig ut igen :-(( Blir inte klok på detta, är det hoven som spökar? Efter att han travat runt en stund så var det borta, skumt. Så vad gör man nu? Tja, det blir väl att utgå från gårdagen skoning och ge det fram till helgen för ny koll.
Clara går det iaf bra med, Tuva har "ridit" på henne två gånger nu, provat att trava några korta sträckor också. Jag hade ju önskat mer "swing" i ryggen på henne, men just med nybörjare på ryggen är det väldigt tacksamt att det inte rör sig ngt däruppe:)
Fick sålt sadeln efter två dagars annons, gött när ngt flyter på.

3 kommentarer:

  1. Tricky när det är samma ben som tappsko och lite mugg på det. Alltid svårt att veta vad som är vad!

    SvaraRadera
  2. När hästarna inte är helt ok är det enda man längtar efter att de ska bli bra. SÅ tråkigt när man inte kan rida, ännu värre om man är osäker på vad det är.

    SvaraRadera
  3. Va tråkigt att han inte är helt ren...Hoppas att det går över fort så att ni kommer vidare i ridningen!

    SvaraRadera