tisdag 25 augusti 2009

Tappsko, igen...

Då var vi inne på tredje tappskon på typ 3 veckor, han som aldrig brukar tappa skor annars! Idag flög den av när jag var ute och red, samma var det förra veckan :-(
Har haft min lediga period från jobbet, så nu är det väl näääästan klart i nya stallet (det säger jag iofs hela tiden, o sen kommer man på nya grejer....) Nåväl, Annas Klivija kommer väl på torsdag, killarna flyttar dit i helgen, och om en vecka får jag äntligen hem lilla 07:an :-)
Jobbade lite mer med galoppen idag, ska vi ta oss igenom L:b programmet så måste vi få till mellangaloppen, och inte minst uppsamlingen till arbetsgalopp igen. Annars kör vi stenhårt på övergångar skritt-trav, skritt-trav.....osv. Jobbar mest ute i skogen och på lite fält nu, har inte varit på ridbanan på ett tag faktiskt. Att jobba med övergångar funkar minst lika bra ute i skogen faktiskt, det ställer tom mer krav på precision, travsträckorna är ju ibland inte mer än kanske 10 meter, då gäller det att ha en lyhörd pålle som svarar direkt, på såväl framåtdrivande som förhållande hjälper. Men han är för rolig, efter ett tag så började han kolla själv vart det var ok att trava, och därmed på eget bevåg köra egna övergångar :-)

2 kommentarer:

  1. De lär sig så otroligt fort, härligt!

    SvaraRadera
  2. Måste vara det som är tjusningen med unghästar.

    SvaraRadera