fredag 29 maj 2015

Pass i ridhus

Blev en tur till Rotviks gård igår kväll för ett pass på lång bana. Jobbade en del med skolorna som ingår i Msv C1, speciellt nöjd med slutorna där han jobbade riktigt bra, toppen med speglar i ridhuset, de var verkligen till hjälp:) Jobbade även lite med diagonalslutor i galoppen, funkade riktigt bra i vänstersluta, höger betydligt mkt svårare, han orkar inte riktigt och tappar drivet, tror jag ska dela upp diagonalen med omväxlande kanske 5 språng i sluta sedan rakställa och rida rakt fram ett antal språng sedan 5 språng i sluta igen osv.

Tycker ofta att skänkelvikningarna upplevs som ett litet knöligt moment för oss, och kanske man ska sluta hänga upp sig på det och gå vidare?:)

"Skänkelvikning ingår i LA, och tid till annan även i LB. Detta har tyvärr lett till att alltför många ryttare tränar skänkelvikning onödigt mycket, och på fel sätt. Skänkelvikningens syfte är inte att tvära exakt si eller så mycket på en diagonal. Skänkelvikningens syfte är endast att nöjaktigt lära hästen att förstå innebörden av den sidförande skänkeln även under färd framåt. Klarar hästen att nöjaktigt och med ungefär önskad tvärning följa den väg man hade tänkt sig (rakt fram eller på en volt), är det bättre att börja träna skolorna. Dessa ger en helt annan träningseffekt på hästen, medan skänkelvikningar mest ser snygga ut." (Markus ridhandbok)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar