lördag 30 oktober 2010

På shoppinglistan





Munstege- inte så jättekul (men nödvändig) shopping, hittade den på http://www.swevet.se/ bra pris, troligtvis för att den vänder sig till kliniker/veterinärer. 200 kr billigare än på http://www.grand-prix.se/ Ska beställa en nu, men lånar en tills vidare :)



Lite roligare shopping: sadel till Clara :) Får förhoppningsvis hem ovanstående sadel att ha till Clara. Just nu använder hon ju Ikaroz sadel och det funkar väl iofs, men lite knöligt att ta av fårskinnspadd, ändra gjorden osv varje gång. Dessutom når ju knappt Tuva nedanför kåporna...
Red ut en sväng tillsammans med Madde och Klivija. Ikaroz kändes väldigt seg och trött :( Skrittade bara och tog därför ingen längre tur. Efteråt assisterade Madde mig m påsättning av munstege /vattenslang etc. Allting funkade jättebra, dock var det redan foder packat mellan tänderna:(( Fick iaf rensat och nu är planen att detta ska göras typ 2 ggr/veckan iaf ett par veckor tror jag, PUST...
Börjar känna mig tjatig med bloggandet om dessa tänder, man vill ju hellre skriva om träningar, tävlingar och sånt kul, men det ska väl komma för oss oxå hoppas jag...:)

4 kommentarer:

  1. Tycker inte att det är tjatigt,däremot både intressant och lärorikt att läsa då jag aldrig har hört talas om ngn som har haft dessa problemen tidigare!Tids nog så får vi en lägesrapport om träningar och tävlingar!

    SvaraRadera
  2. inte tjatigt :) men hoppas att det blir bättre, du som får kämpa så!
    en helt annan fråga:
    du som är så himla bra på uppfinningar mm, hur har ni gjort med nätet i era foderlådor? just nu har vi ett nät som har en ram runt som är lite tyngre. Men det dröjer nog inte länge förrän dom lär sig att lyfta upp den och ställa den på högkant = smaska i sig allt hö på en gång. Jag såg att ni hade satt fast 2 "stopp" i lådan. Men hur får ni då ur nätet så att ni kan fylla på hö? emma :)

    SvaraRadera
  3. Jag tror era killar kommit på hur dom ska få upp nätet idag, såg ut som det stack upp på högkant när jag åkte förbi.
    Vi har haft två varianter, varav bara den första funkar om gallret har en "stel" (ej böjbar) ram. Första varianten så fäste vi gummistroppar i botten på lådan som man knäpper fast i gallret, funkar bra men är lite trixigt att få tag i stropparna genom höet när man ska knäppa fast dem. Den lösningen som vi har nu förutsätter att gallret går att böja eftersom vi helt enkelt först sticker ner det i ena ändan och sen böjer gallret så vi får ner det i andra ändan. Ponnysarna har ändå lyckats få upp gallret (!) men det har nog att göra med att de har en maskstorlek på endast 5*5 cm, får de då tag i en rejäl tuss hö i mitten på gallret så sitter liksom tussen såpass fast i gallret att de kan lyckas med att slita med sig hela gallret, eftersom det naturligtvis även då böjer sig. Jag tror att allra bästa lösningen hade varit en rejäl träram på insidan lådan och att man skulle liksom skjuta in gallret, (under träramen) genom öppning på kortsidan, ska göra en sån låda när jag får tid, och det kan ju dröja....:)

    SvaraRadera
  4. a dom har vält d några gånger nu.. låg på marken bredvid lådan idag :( ok vi har ju hårda nät så det kanske blir att försöka med gummiband då. :) tack för svar å tips :)

    SvaraRadera