torsdag 24 september 2009


Blev lite enkel löshoppning i tisdags, tog med både Ikaroz och Clara samtidigt bort till banan. Ikaroz hoppade glatt, men när Clara prejar honom så viker han undan och är rädd för henne. Är det normalt att en 2,5- åring tar kommandot så? Nog för att Ikaroz är snäll, men det får ju finnas gränser...
Clara tog några skutt oxå, misstänker att det blir en ponny med mer hopp än dressyrinriktning.
Idag blev det ett pass på banan med Ikaroz. Han kändes riktigt fin, saknar fortfarande det där extra snäppet med energi, men jag tror det löser sig vid installningen. Nåväl, började introducera galoppfattningar från skritt, vilket gick över förväntan :-) Fick till några riktigt ok fattningar, och den bästa fattningen efterföljdes av en riktigt fin galopp. I högervarvet har vi mkt jobb framför oss, han orkar inte alls på samma sätt i galoppen där. I traven däremot så känns han hyfsat lika i de båda varven, så det är väl bara att fortsätta jobba med galoppbiten.

Börjat leka lite med sidvärtes på diagonalen nu igen. Började ju med det tidigt i somras men det visade sig ju då att han inte riktigt var mogen. Nu däremot verkar han vara med på noterna, men som sagt, det sker utan större krav och med fokus på flyt och framåtbjudning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar