måndag 10 augusti 2015


Usch redan augusti, och först nu som det känns lite mer sommar:(
Dags för lite höstförberedelser....tvättat lite i stallet/boxen, täckena tvättade och impregnerade, provade Nikwax som ska vara ett väldigt bra impregneringsmedel, ska bli spännande att se om det lever upp till sitt rykte. Tvättar inte gärna mina Amigo täcken (spolar hellre av) men nu efter flera år så kändes det som att det var dags att impregnera om och därmed blev även tvätt nödvändig, läckte iofs inte men 1200D täcket sög liksom ändå åt sig vattnet och blev tungt, tog längre tid att få torrt.
Ny isolerad låda till vattenkaret skall fixas inför vintern då den gamla gjort sitt, skivorna i "väggarna" är typ slut men jag kan typ bara klä om den med nya skivor så det ska väl gå relativt smidigt. Sen kanske beställa mer grus till ingången/matplatsen, det blir ju lite mer påfrestning där i vinter i och med att Ikaros har sällskap av ytterligare en storhäst.
Ridningen går lite på halvfart, känns fin att rida, faktiskt bättre när han får "vila sig lite i form":) Eftersom han inte är en häst som lider av överskottsenergi utan mer åt det andra hållet så känns han faktiskt mer motiverad till arbete om han får lite extra vilodagar. För att rida fullt ut på energisk häst så hade han nog behövt vara installad nattetid även på sommaren men det tycker jag inte är ngt alternativ öht, nr 1 är att han skall få vara häst liksom....
Börjat traggla lite med bytena lite igen och tja poletten har tyvärr inte trillat ned ännu, byter på hjälpen åt ena hållet men orent (byter bara fram) åt andra hållet klämmer han snabbt som attan i två travsteg.

1 kommentar: