måndag 31 januari 2011

Slut på semestern

Jaha då var man tillbaka igen. Efter två härliga semesterveckor tar vardagen vid med jobb och även att sätta igång hästarna igen efter vintervilan. Clara får vänta lite till då underlaget inte funkar för hennes oskodda hovar. Trist, men samtidigt har hon superbra kvalitet på fötterna och inga problem att gå barfota i övrigt så det känns onödigt att sko bara för att kunna rida i halkan, när hon blir äldre och ska tränas mer så blirdet så klart annorlunda, funderar på typ easyboats om man kan brodda i sådana, men det får bli till nästa vinter i så fall.
Skulle gå en promenad med Ikaroz i lördags men slutade med att jag fick släppa honom på ridbanan då han var superpigg. Tack vare brodden så hade han inga större problem att ruscha av sig den värsta energin. På söndagen red jag ut en sväng, skötte sig exemplariskt trots tre veckors semester.
Hans mage är i olag, började efter 14-dagarskuren med Equioxx (smärtlindring/antiinflammatoriskt) som han gick på pga tandfickorna. Det lite märkliga är att han presterar såväl i princip normala träckbollar samtidigt som en del av "bajset" är som vatten.
Har nu gått på ett antal liter Proviva men ser ingen säker förbättring, nån dag bättre sen dåligt igen.
Dessutom äter han frusen bajs i hagen, vilket väl är hans egna sätt att få ordning på tarmfloran.
Ska prova bakjäst eller nån mag & tarmprodukt och se om det hjälper.
Eller har någon något annat tips?
(Angåede bajsätande kan det ju finnas andra orsaker till detta, men jag har uteslutit dessa då de inte känns troliga i hans fall, en del nämner mineralbrist, men framfrallt brist på fibrer/protein, och då i första hand i form av tillräcklig mängd stråfoder.)

4 kommentarer:

  1. Provade ett preparat som funnits utannonserat på hastnet, var bra ett tag efteråt, ganska dyrt vill jag minnas
    Har provat jäst, o många andra preparat på marknaden
    Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Cicci du kan köpa mag tarm eller bakteriebalans på granngården så brukar magen bli bra eller ta en träckboll från en annan avmaskad häst som du blandar i kraftfodret så får han en annan bakteriekultur vanlig bakjäst kan gå bra ibland tyckte väl inte att det funkade på min häst,Isa

    SvaraRadera
  3. Gå in på http://naturligahovar.se/ om du vill läsa om bootsen+broddar :)

    SvaraRadera
  4. har du någon bild på stommen? passar den 2 90 sängar? :D pris? vi hade tänkt att åka till ikea i helgen, så här går det undan :)

    SvaraRadera