onsdag 24 februari 2016

Fallit ur....

Lite bekymrad, märkte för några veckor sedan att Ikaros tappat både i hull och muskulärt :( Han brukar iofs tappa en del jämfört med sommartid då han iofs hela tiden tränas men samtidigt är det ju bete 24/7. Tycker ändå inte han brukar tappa så här mkt. Tänder är ju åtgärdade, träckprov gjordes i höstas så den biten är kollad. Well, har ökat o lagt till lite i foderstaten så får vi se hur det utvecklar sig.
Nu går han på 7 kg hö samt 7 kg hösilage, 2 kg lusernpellets, 2dl rapsolja, Selen/E-vitamin samt B-vitamin.
Jag vet inte om det är den långa vintervilan i kombination med att det är första året han går med stor häst i hagen (som bestämmer över honom och maten) 5 kg hösilage var äts i hagen och det är möjligt att den andra hästen som äter snabbare får nåt kg extra, men det i sig borde ju inte ha så stor effekt tycker jag.
I övrigt går det bra med ridningen, lite tröttsamt med hårt fruset bara, har iaf fått till några pass på banan när det varit tinat. Sist blev det till och med lite hoppning, eller ja hoppning, galoppbommar /studs typ :) I dressyrsadel såklart. Ikaros tyckte det var väldigt roligt, var beredd på att behöva rida framåt ordentligt för att komma in i bra tempo men när, det behövde jag INTE fundera på, direkt han såg bommarna bjöd han på som sjutton, ngt förvånad pilot på ryggen. Roligt och omväxlande med lite hoppning iaf, ska verkligen försöka hoppa iaf varannan vecka så snart det blir ridbart på banan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar