torsdag 3 december 2015


Är det inte den ena så är det den andra... Curry katt kom hem i måndags med ett rejält jack i huvudet :( Spolade ur ordentligt m koksaltlösning direkt. Men sen var han inte så pigg på ngn undersökning av kinden där jag också såg lite blod, fick tillslut ge upp och dagen efter var han såklart rejält svullen på kinden:( Så igår en tur till veterinären, som tyvärr inte kunde söva honom pga att det fanns ett blåsljud på hjärtat. Alltså man kan ju söva men risken att inte katten vaknar igen ökar...Så nu gör vi ett försök med metacam i 5 dgr och antibiotika i 10 dgr. Troligtvis bett av grävling eller kanske räv.

Ikaros är iaf på klar bättringsväg från muggen, skönt. Orenheten jag såg efter verkning/att det frös på i marken försvann direkt så det var iaf inget, bara att han blev lite öm.
Behöver ändå vara helt bra från muggen innan jag kan använda bakbootsen, så för närvarande gör han lite sparsamt arbete på ridbanan, bootsen behövs ju ej där pga ngn ömhet men däremot sliter ju gruset för mkt på hovarna så vanligtvis alternerar jag på ridbanan med / utan boots beroende på hur mkt slitskikt det finns på hovarna. OCH nu äntligen ser alla strålar faktiskt helt ok ut, envis strålröta i ffa höger fram verkar äntligen givit med sig, sen vet man ju av erfarenhet att det snabbt kan komma tillbaka så det gäller att fortsätta med förebyggande åtgärder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar