fredag 18 november 2011

Det går framåt

Känns som det börjar lossna både här och där just nu! Dragits med en jobbig mugg på två ben sedan vistelsen i den blötare hagen nere vid vattnet, efter idogt tvättande, sprayande och smörjande med allehanda produkter börjar det äntligen ge sig lite. Vill gärna få bort det helt innan jag åker bort i 18 dgr då det är lite jobbigt och tidsödande att hålla på med, men det är ju 5 veckor kvar så det ska nog hinna läka ut.
Så till tänderna, det verkar som det börjar hända grejor där! Han har ju haft en mindre och en stor knöl på käkbenet som påvisat aktivitet, sådana knölar kan normalt dyka upp vid tandväxling, och försvinner därefter. Ikaroz harju haft sin knöl pga sin djupa tandficka, men nu har den faktiskt rejält minskat i storlek, verkar alltså vara på väg tillbaka, oerhört positivt!! Jag känner ju också i munnen att tandköttet verkar ha slutit sig mer kring tanden. Har börjat använda munstegen UTAN sedering, lite nervöst i början men har tagit det pö om pö med att spänna upp "skänklarna" Nu har vi kommit så pass långt att jag kan öppna den fullt ut, OCH även utföra "grovrensning" samt spola med slangen. Han är superduktig, står still och trampar inte runt, men en del kast med huvudet blir det, men det funkar ändå långt överförväntan. Nåväl, detta framsteg innebär helt nya möjligheter för mig att underhålla hans mun, planerar att utöver rensning med sedering var tredje vecka, rensa/kontrollera utan sedering 2 ggr i veckan.
Han äter ju hösilage kväll/natt (i övrigt pellets) och tyvärr spottar han fortfarande stora mängder tussar, vilket är lite konstigt med tanke på att han ser så mkt bättre ut i munnen? Ny slipkorrigering ska göras om några veckor, kan ev bero på att det bildats hakar igen med påbitningar som följd.

1 kommentar:

  1. Vad bra att du kan använda munstegen utan sedering,tråkigt att han har fått mugg det tar ju så lång tid innan det försvinner,jag brukar tvätta med grönsåpa och torka torrt och sedan smörja med olivolja brukar funka om det inte har blivit svamp,ha de bra Isa

    SvaraRadera